Fonksiyonel Beslenme Akademisi

BİZ KİMİZ, NELER YAPIYORUZ?

Ülkemizde ve dünyada başta obezite ve diyabet olmak üzere tüm kronik hastalıklar artışta. Bunun nedenlerinden biri de beslenme. Peki ülkemizde neden diyetisyenlerimiz hak ettiği ilgiyi görememekte? İnsanlar kronik hastalıklardan korunmak ve hatta kurtulmak için fonksiyonel tıp kavramı ile iç içe olmaları gerektiğinin farkındalığı git gide artmakta. Dolayısıyla fonksiyonel beslenmeyi bilen diyetisyenlerle çalışmak istemekte.Diğer taraftan bu alan bizler tarafından boş bırakıldıkça başka meslek grupları tarafından doldurulmaktadır. Buna kızmaya hakkımız yok, bizim boş bıraktığımız bir ihtiyacı başkaları dolduracaktır.Ülkemizde diyetisyen sayısının artması olumsuz değil, olumlu bir durumdur. Sayımız arttıkça gücümüz de artacaktır. Birlik gücünün sinerjik çalışmasını sağlayacak geliştirilmiş altyapı sayesinde diyetisyen rekabetinin ortadan kalktığı diyetisyen birliğini sağlamak, kulüp havası içinde her daim dayanışma ortamı yaratmaktadır. Diyetisyen Akademisi, eğitim projesi olmanın ötesinde, diyetisyenler için birlik, beraberlik ve dayanışma platformudur. Amacımız diyetisyen olarak birbirimizden güç almak, fonksiyonel beslenme başta olmak üzere gerek mesleki gerek kişisel gelişim alanlarında uzun soluklu eğitim alabilmek - verebilmektir.Eğer siz de bir diyetisyen olarak ekip gücünden yararlanmak, bugüne kadar edindiğiniz tecrübelerin size ömür boyu gelir getirmesini görmek isterseniz, burada kendiniz için mutlaka burada bir şey bulacaksınız. Aramıza hoş geldiniz!

Yaklaşımımız

  • Otoimmün hastalıklar: Sedef, Mulitpl Skleroz, Romatoid Artrit, Haşimoto Tiroiditi, Tip 1 Diyabet vb. hastalıklar
  • Kanser
  • Bağırsak hastalıkları: İrritabl Bağırsak Sendromu (Spastik Kolon, Hassas Bağırsak), Ülseratif Kolit, Kron, Tanısı konamamış diğer bağırsak sorunları
  • Metabolik Hastalıklar: Kanser, İnsülin Direnci, Tip 2 Diyabet, Hipotiroit, Kuşing Sendromu, Kronik Yorgunluk Sendromu, Fibromiyalji, Kemik erimesi (Osteoporoz)
  • Psikiyatrik Durumlar: Depresyon 
  • Nörolojik Hastalıklar: Alzheimer ve öncesi durumlar, Parkinson
  • Cilt Sorunları: Akne, Egzama, Diğer dermatit türleri

Ben şimdi zehirli bir mantar yesem ve hastalansam, sizce bu durumdan genlerim mi sorumludur?

Çevremiz ile genlerimiz uyumsuz ise bu, genlerimiz ile ilgili bir sorun mudur?

Bugün yaşadığımız sorunların % 5’inden azı genetik. Ancak ne zaman bir kronik hastalığımız olsa “durum genetiktir” deniyor ve üzeri kapanıyor. Yukarıda yazılan durumların hepsi çevre-algı-genler arasındaki uyumsuzluktur. Yapmamız  gereken şey algı ve çevre üzerine odaklanmaktır.

Her kronik hastalık şu sırayı izler:

  • Çevre ve algılar ile bireyin uyumsuzluğu (kronik stres faktörü)
  • Bağırsakların bozulması (belirgin olmayabilir)
  • Bağışıklık sisteminin sürekli ve yoğun çalışmak zoruna kalması 
  • Kronik vitamin, mineral, antioksidan yetersizliği ve vücutta toksin birikmesi
  • İlk belirtilerin başlaması
  • Kronik hastalık tablosunun ortaya çıkması

İşte bu nedenle tüm kronik hastalıklarda önce bağırsakların düzenlenmesi sonra bağışıklık sisteminin sakinleştirilmesi                gerekmektedir. Bunu bağırsak ve bağışıklık sistemine dost bir beslenme ile başarabiliriz. Çünkü tüm hücrelerimiz bizim yediklerimizle beslenir. Onlara doğru besinleri doğru bir sıra ile verdiğimizde, onlar zaten kendilerini ve tüm bedeni de iyileştirir.

  • Önce size gönderdiğimiz e-anketlerle genel durumunuz, belirtileriniz, tanılarınız ile ilgili bilgileri topluyoruz.
  • Vücudunuzda olması kuvvetle muhtemel beslenme yetersizliklerini saptıyoruz. (Dengeli besleniyor olsanız bile beslenmeniz yetersiz olabilir, çünkü organlarınızın çalışma yoğunluğu her şeyi değiştirebilir)
  • İlk birebir görüşmemizde durumunuzu sizden de dinliyor, atladığımız bir şey varsa onları da tamamlamış oluyoruz.
  • Sağlığınız için beslenmeye dayalı bir yol haritası belirliyoruz. Bu yol haritasına istinaden beslenme ve besin takviyesi planınızı sizinle paylaşıyoruz
  • Her görüşmemizde genel sağlık durumunuzu, beslenme sürecinizi ve besin desteği alımınızı değerlendiriyoruz.
  • Hayatınızdaki dönüşümde size rehberlik etmesi için gerekli videoları ve yazılı materyallerimizi paylaşıyoruz.
  • Her geçen gün adım adım daha sağlıklı ve iyi hissetme yolunda ilerlemenize yardımcı oluyoruz.
Fonksiyonel Beslenme Akademisi

Yönetim Kadromuz

YORUMLAR

AKADEMİ ÜYESİ MESLEKTAŞLARIMIZIN YORUMLARI

Diyetisyen Elif KAPLAN

Diyetisyen olmak… Mesleki saygınlığın neredeyse yok olduğu bir dönemde diyetisyen olmanın ne kadar sancılı olduğunu biliyor ve sizleri çok iyi anlıyorum. Yok sayılmak, hakkınızn hiç bir zaman verilmiyor oluşu, liyakatler, sektörde varolabilmek için tek başımıza mücadele verip bir arpa boyu yol alamamak, neden bu bölümü seçtim diye sorgulatacak kadar kötü bir sistemin içine doğmamız, bizim tercihimiz olmadığı gibi aslında kaderimiz de değil. Şimdi meslekte yaşadığınız tüm deformasyonları, kötü tecrübeleri unutun. Çünkü tüm bunların yerini umutla doldurup bizleri bir çatı altında toplayarak birken bin edecek bir akademi var artık! Güncel kalarak, gelişerek, öğrenerek, uygulayarak ve sizlere ciddi bir mesleki fark katacak Diyetisyen Akademisi’yle yolarınzıın kesişmiş olması, emin olun çok büyük şans. Bu akademiden biri olarak samimi bir şekilde ifade etmek isterim ki hayatımın dönüm noktası. Asıl herşey şimdi başlıyor, peki ya sende?

Dyt. Aynur Altaş Akbaş

Fonksiyonel beslenme akademisine üye olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sürekli eğitim imkanları sayesinde kendimi sürekli olarak geliştirme fırsatı buluyorum. Eğitmenler ve diğer üyelerle kurduğum güçlü mesleki dayanışma, bilgi ve deneyim paylaşımı açısından çok değerli. Akademinin sunduğu programlar, mesleki yetkinliklerimi artırmamda ve kariyerimde ilerlememde büyük rol oynadı. Böyle bir topluluğun parçası olmak gerçekten ayrıcalık. Başta ilker hoca olmak üzere akademiye katkılarından dolayı teşekkür eder, bu değerli topluluğun bir parçası olmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim.

Uzm.Dyt.Aybala Ayça ÖZGÜL

Fonksiyonel beslenme akademisinin bendeki
karşılığı…Öncesinde hem biyolog olmam hem de bütüncül bakış açısında olduğumdan normal Diyetisyen camiasında hiç arkadaşım olmamıştı… Mesleki anlamda birbirine destek olmak,ortak bakış açısına sahip vaka değerlendirmek ve de yeri gelince, esprilerle eğlenerek mesleği bir hobi tadında icra edeceğimizi idrak etmenin adı Fonksiyonel beslenme akademisi diyebilirim

Diyetisyen ve İlk Yardım Eğitimeni Erdem DAĞLI

Diyetisyenlere özel bu akademidiyi anlat deseler idi onlara
Herkesin bildiği bir bilmece ile cevap verirdim.
Çarşıdan Aldım bir Tane eve Geldim 1.000 tane sorusunun cevapı Nar iken Diyetisyenler için ise Cevabı Kesinlikle Diyetisyen Akademisidir 🙂 DYT Akademisinin en iyi Özelliklerinden bir diğeri ise, Bilimin ve Bilginin ışığında Sürekliliğini korumasıdır. DYT Akademisini özel kılan bir diğer özellikde budur.
Başda İlker hocam olmak üzere Emeği geçen Tüm DYT Hocalarıma
Teşekkür ederim:)

Diyetisyen Belma Atak Erdogan

Hayatımda iyi ki dediğim alanlardan birtanesi bu akademiye katılmak oldu. Türkiye’de eksik olan meslektaşlarımızla aramızdaki o birlik beraberlik duygusunu burada tattık bir aile olduk. Hangimiz bir konuda takılı kalsak konuya hakim olan dyt arkadaşımız yardıma koşuyor. Öğrendiklerimizi aynı zamanda nasıl uygularız öğreniyoruz. Uygularken bile yalnız kalmıyoruz. Daha anlatacak o kadar çok katkısı var ki akademinin anlatmakla bitmez. İyi ki kendime bu güzelligi yapmışım❤
Viyanadan selamlar!